آمار تصادفات استان فارس
بررسی آمار تصادفات در استان فارس
قبل از بررسی آمار تصادفات در استان فارس، باید بدانیم که این استان یکی از استان های بزرگ ایران به مساحت ۱۲۲۶۰۸ کیلومتر مربع و ، چهارمین استان بزرگ ایران از نظر وسعت و دارای جمعیتی بالغ بر ۴/۸ میلیون نفر است.
آمار تصادفات استان فارس تیرماه ۱۴۰۳
در چهارماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، استان فارس با ۳۴۵ کشته در تصادفات برون شهری در رتبه دوم و با ۱۱۸ کشته در تصادفات درون شهری در رتبه چهارم کشور قرار دارد.
آمار تصادفات استان فارس نشان می دهد که استان فارس در چهارماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با ۵۰۸ کشته در حوادث رانندگی در رتبه اول کشور قرار دارد.
تعداد مصدومین تصادفات استان فارس از ابتدای سال تا پایان تیرماه ۷۷۳۴ نفر بوده است که از این نظر در رتبه چهار کشور بعد از تهران، خراسان رضوی و اصفهان قرار گرفته است.
شاخص درصد کشته به مصدوم در استان فارس ۶/۵۲ می باشد که از این نظر در رتبه ششم کشور قرار دارد.
آمار تصادفات استان فارس ۱۴۰۲
این استان با ۱۶۱۴ کشته در حوادث رانندگی، در رتبه اول کشور در سال ۱۴۰۲ قرار دارد.
نسبت تعداد کشته های تصادفات به ۱۰۰ هزار جمعیت در سال ۱۴۰۲ در استان فارس ۳۱/۵۸ بوده است که از این نظر در رتبه هشتم کشور قرار دارد.
نسبت تعداد مجروح به صدهزار نفر جمعیت نیز ۵۱۹/۸۶ بوده است.
همچنین شاخص درصد کشته به مجروح در این استان در سال ۱۴۰۲ برابر با ۶/۰۷ بوده است.
تلفات تصادفات استان فارس ۱۴۰۲
تعداد کشته تصادفات درون شهری ۳۹۱ نفر
تعداد کشته تصادفات برون شهری ۱۰۶۰ نفر
تعداد کشته های حوادث رانندگی در جاده های روستایی ۱۵۹ نفر
مجموع کشته ها ۱۶۱۴ نفر
۱۹۰۲۳ مرد مصدوم
۷۵۴۷ زن مصدوم
۲۶۵۷۰ جمع مصدومان حوادث جاده ای
آمارهای بلند مدت تصادفات استان فارس
تلفات سوانح رانندگی در استان فارس، بسیار بالاست به طوریکه در سال ۱۳۹۵، بالاترین میزان تلفات تصادفات رانندگی کشور را داشته، چهارمین استان از نظر تلفات تصادفات درون شهری بوده و همچنین بالاترین میزان تلفات تصادفات برون شهری به این استان تعلق دارد. در همین سال از نظر مصدومان ناشی از حوادث جاده ای، این استان ۱۳۹۵ با ۲۴۹۰۵ نفر مصدوم، سومین استان در میزان مصدومان حوادث جاده ای بوده است.
این آمارها نشان می دهد که وضعیت ایمنی راه های درون شهری و برون شهری استان فارس، مناسب نیست. در اینجا قصد داریم اطلاعات جمع آوری شده در مورد ایمنی راه های استان فارس را به اشتراک بگذاریم.
با این وجود همانطور که نمودار زیر نشان می دهد، در دهه ۹۰ خورشیدی، نسبت تصادفات به ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان کاهش داشته است.
یکی از مسایل مهم در ایمنی راه ها، وضعیت و نوع زیرساخت های فراهم شده برای وسایل نقلیه است. این زیرساخت ها شامل انواع راه ها و ابنیه ها و تجهیزات راه ها می شود. ما برای اینکه بررسی جامع تری در مورد ایمنی راه استان فارس داشته باشیم، بخشی از این اطلاعات را آورده ایم.
منابع اطلاعاتی که در ادامه خواهد آمد، سازمان های مرتبط با مدیریت راه های کشور و استان می باشد و این منبع در پایان هر دسته اطلاعات ارایه شده، معرفی خواهد شد.
طول راه های استان فارس به تفکیک تا پایان سال ۱۳۹۵ مطابق زیر است. تعاریف مرتبط با انواع راه ها و دیگر اطلاعات در اینجا آمده است.
- طول راههای تحت حوزه وزارت را ه وشهرسازی ( بدون روستایی ): ۸۹۴۴ کیلومتر
- طول آزادراه ها و بزرگراه ها: ۱۵۹۰ کیلومتر
- طول راههای شریانی ۲۶۱۸ کیلومتر
- طول راههای ترانزیتی ۱۴۰۴ کیلومتر
- طول راههای روستایی ۸۵۲۲ کیلومتر
- طول راههای دارای روشنایی ۲۴۳ کیلومتر
وضعیت حمل و نقل بار و مسافر در استان فارس:
- تعداد سفرهای باری از مبدأ استان ۲۰۳۲ هزار سفر
- نفر کیلومتر مسافر طی شده عبوری از استان ۲۸۷۰ (میلیون نفر کیلومتر)
- نفر.کیلومتر مسافرطی شده از مبدأ استان ۳۳۵۹ (میلیون نفر کیلومتر)
وضعیت زیرساخت ها و تجهیزات تعمیر،نگهداری و کنترل راه ها:
- تعداد راهدارخانه های موجود ۵۶
- تعداد ماشین آلات و تجهیزات راهداری ۸۱۱ دستگاه
- تعداد پاسگاههای پلیس راه موجود ۱۶ پلیس راه
- تعداد دوربین نظارت تصویری ۱۱ دستگاه
- تعداد دوربین کنترل سرعت جاده ای ۱۳۶ دستگاه
و اطلاعات جانبی دیگر که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر ایمنی راه در استان فارس تاثیر گذار است:
- تعداد مجتمع های خدماتی رفاهی و تیرپارک فعال ۳۵
- تعداد مراکز معاینه فنی مکانیزه فعال ۱۴
- تعداد نقاط پرحادثه رفع شده ۱۶
اطلاعات کاملتر درمود راه های استان فارس
ماخذ اطلاعات بالا، سالنامه آماری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است.
اخبار مرتبط با راه های استان فارس
اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان فارس
در ادامه به بررسی آماری تصادفات جاده ای و ایمنی راه در استان فارس می پردازیم. آمارهای تلفات و مصدومان تصادفات درون شهری و برون شهری سال های ۹۰ تا ۹۵ و تغییرات آن ها در نمودارهای زیر آمده است.
ابتدا به بررسی تلفات تصادفات در سال های ۹۰ تا ۹۵ می پردازیم. همانطور که در نمودار زیر مشخص است، روند کاهشی تلفات تصادفات از سال ۹۰ تا ۹۱، حدود ۹/۵ درصد بوده است که در سال ۹۲ این روند افزایشی شده است. در سال های ۹۳ و ۹۴ دوباره تعداد کشته شدگان تصادفات جاده ای استان فارس، کاهش یافته است اما در سال ۹۵ افزایش بیش از ۶ درصدی را نشان می دهد.
در بین سال های ۹۰ تا ۹۵، میزان مصدومان حوادث جاده ای در استان فارس رو به افزایش بوده است. این عدد در سال ۹۰ حدود ۲۰ هزار نفر بوده است که در سال ۹۵ به ۲۴۹۰۰ نفر رسیده است. تنها در سال ۹۲ و ۹۴ کاهش اندکی در آمار مصدومان حوادث ترافیکی رخ داده است.
تعداد کشته شدگان تصادفات برون شهری در این استان، پس از فراز و نشیب پنج ساله، دوباره در سال ۹۵ به عدد ۹۹۱ رسیده است که اختلاف اندکی با تعدد کشته شدگان حوادث جاده ای برون شهری در سال ۹۰ دارد. در سال ۹۴ تعداد کشته شدگان تصادفات به کمترین مقدار خود رسیده است و در سال ۹۵ نسبت به سال قبل، تعداد کشته شدگان ۱۰۰ نفر (۱۱درصد) افزایش پیدا می کند.
برخلاف روند ثابت تلفات تصادفات برون شهری، تعداد کشته شدگان حوادث درون شهری، در بین سال های ۹۰ تا ۹۵ روند کاهشی داشته است. به جز در سال ۹۲، در بقیه سال ها این روند کاهشی ادامه داشته است.
جمع بندی:
تعداد وسایل نقلیه در همه استان های کشور از جمله در استان فارس، در حال افزایش است. با این وجود نسبت تعداد کشته شدگان تصادفات جاده ای به ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در حال کاهش است. این نشان می دهد که اقدامات صورت گرفته در حوزه ایمنی راه در این استان در کاهش شدت تصادفات موثر بوده است.
افزایش تعداد مصدومان حوادث رانندگی نشان می دهد که اقدامات بیشتری برای کاهش تعداد تصادفات و ایمن سازی راه های استان فارس مورد نیاز است.
استان فارس، یکی از استان هایی است که قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی جنوب شمال کشور، باعث شده است حمل و نقل بار عبوری از این استان بسیار بالا باشد و نیاز است که تمهیدات ویژه ای برای راه های برون شهری استان اتخاذ گردد. خصوصا که آمارها نشان دهنده این است که تلفات تصادفات جاده های برون شهری استان در حال بازگشت به مقدارهای اوج خود است.