آمار تصادفات سال ۱۴۰۰ + دانلود و تحلیل استانی
مطابق آمار تصادفات در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۶۷۷۸ نفر در سوانح رانندگی جان خود را از دست دادهاند. این رقم در مقایسه با سال قبل از آن، ۹ درصد رشد نشان میدهد.
در این پست میخوانید
در سال ۱۴۰۰ کرونا همچنان در ایران قربانی میگرفت. تردد خودروها به دلیل قرنطینه کاهش یافته بود اما محدودیتهای رفتوآمد به نسبت سال ۱۳۹۹ کمتر اعمال میشد. بنابراین انتظار تردد بیشتر و تعداد فوتی بیشتر میرفت.
تلفات تصادفات در سال ۱۴۰۰
تعداد کشته تصادفات درونشهری ۴۱۳۷ نفر
تعداد کشته تصادفات برونشهری ۱۱۴۷۸ نفر
تعداد کشتههای حوادث رانندگی در جادههای روستایی ۹۴۱ نفر
مجموع کشته ها ۱۶۷۷۸ نفر
۲۲۹۷۵۱ مرد مصدوم
۸۷۳۶۹ زن مصدوم
۳۱۷۱۲۰ جمع مصدومان حوادث جاده ای
دانلود آمار تصادفات ۱۴۰۰
آمار تصادفات سال ۱۴۰۰ تهیه شده توسط سازمان پزشکی قانونی دانلود
مقایسه آمار کشته شدگان و مصدومان تصادفات ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ دانلود
بررسی آمار ماهانه تصادفات ۱۴۰۰
همانطور که انتظار می رود، در ماههای گرم سال به علت افزایش تردد بین شهری و مسافرت، تعداد کشتههای تصادفات افزایشی میشود و با سردتر شدن هوا رو به کاهش میگذارد. بیشترین تعداد فوتی تصادفات در سال ۱۴۰۰ مطابق آمار مربوط به مهرماه با ۱۶۲۵ کشته و کمترین آن مربوط به بهمن با ۱۰۷۶ کشته بودهاست.
همانطور که در نمودار مشخص است، تعداد کشتههای تصادفات در اسفندماه افزایشی شده و در اردیبهشتماه مقدار کاهشی میشود و دوباره روند افزایشی به خود میگیرد.
البته ممکن است برخی از این روندهای کاهشی و افزایشی کشته شدگان حوادث رانندگی مربوط به محدودیتهای کرونا باشد.
بررسی استانی آمار تصادفات سال ۱۴۰۰
استانهای فارس، سیستانوبلوچستان، کرمان و اصفهان بالاترین آمار کشته شدگان تصادفات برونشهری را دارند. استانهای قم، اردبیل، یزد و ایلام در انتهای ردهبندی آماری قرار دارند.
مطابق آمار، میانگین تعداد کشته شدگان تصادفات در حوادث رانندگی برونشهری در سال ۱۴۰۰، عدد ۳۷۰ نفر بودهاست. بنابراین ۱۲ استان بالای میانگین کشوری تلفات داشتهاند.
کشته شدگان تصادفات درونشهری
استان تهران با ۸۰۳ نفر تلفات حوادث درونشهری در سال ۱۴۰۰، بالاترین آمار تصادفات را به خود اختصاص دادهاست. میانگین کشوری کشته شدگان تصادفات درونشهری در سال ۱۴۰۰ عدد ۱۳۳ بودهاست. ۸ استان تعداد تلفات بالاتر از میانگین را به خود اختصاص دادهاند.
استانهای خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و ایلام در انتهای جدول تصادفات درون شهری قرار گرفتهاند.
آمار کل تصادفات سال ۱۴۰۰
استان فارس به دلیل تعداد کشتههای بالا در تصادفات برونشهری و استان تهران به دلیل کشتههای زیاد در تصادفات درونشهری بیشترین تعداد مجموع تلفات تصادفات در سال ۱۴۰۰ را داشتهاند.
استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی و اصفهان در ردههای سوم تا ششم هستند. استانهای اردبیل، چهارمحال و بختیاری و ایلام نیز کمترین تلفات در تصادفات جادهای در سال ۱۴۰۰ تجربه کردهاند.
میانگین تعداد کشته شده همه استانها، ۵۴۰ نفر است که تعداد کشتههای ۱۲ استان بالای میانگین ثبت شدهاست.
شاخص کشته به مصدوم تصادفات ۱۴۰۰
در سال ۱۴۰۰ مانند دیگر سالها، شاخص کشته به مصدوم در استان سیستانوبلوچستان در صدر قرار دارد. بعد از آن استانهای هرمزگان و بوشهر هستند. این شاخص نشاندهنده نسبت تعداد کشتههای تصادف به تعداد مصدومان تصادفات است. عدد ۱۶.۳ برای استان سیستانوبلوچستان بیانگر این است که به ازای ۱۰۰ نفر افراد مصدوم شده، ۱۶.۳ نفر کشته شدهاند.
تعداد مصدومان تصادفات سال ۱۴۰۰
آمارها نشان میدهد که در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۱۷ هزار به پزشکی قانونی به عنوان مصدوم تصادفات مراجعه کردهاند. استان تهران با بیش از ۳۶ هزار مصدوم در صدر استانها قرار دارد. خراسان رضوی و اصفهان به ترتیب دوم و سوم هستند.
استان ایلام با ۲۴۰۰ نفر مصدوم در سال ۱۴۰۰ کمترین میزان مصدومان تصادفات را داشتهاست.
جمع بندی
به نظر میرسد که وضعیت ایمنی راه در استانهای تهران، خراسان رضوی، فارس، خوزستان، اصفهان و سیستانوبلوچستان بسیار بحرانی است. سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ سال بدتری در تلفات تصادفات جاده ای بودهاست، اما در مقایسه با آمارهای سال ۱۴۰۱ و آمارهای سال ۱۴۰۲، در وضعیت بهتری قرار دارد.
- آمار تصادفات جاده ای ایران
- آمار کشته شدگان تصادفات جاده ای ۱۳۹۷
- آمار تلفات تصادفات جاده ای ۱۳۹۸
- آمار کشته شدگان تصادفات ۱۳۹۹
- آمار کشته شدگان تصادفات در ایران ۱۴۰۲ + تحلیل
- آمار تصادفات سال ۱۴۰۰ + دانلود و تحلیل استانی
- آمار تصادفات جاده ای ۱۴۰۱ + تحلیل و نمودار
- آمار تصادفات ۱۴۰۳ + دانلود و تحلیل استانی
- مقایسه آمار تلفات تصادفات درون شهری و برون شهری سال ۹۰ تا ۹۵
- آمار تلفات تصادفات رانندگی به تفکیک سن
- آمار تصادفات جاده ای کشور از سال ۹۰ تا ۹۵
- به روز رسانی – نسبت تلفات تصادفات کشور به ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تا سال ۱۳۹۵