آمار کشته شدگان تصادفات جاده ای ۱۳۹۷
آمار نشان میدهد تعداد ۱۷۱۸۳ نفر در سال ۱۳۹۷ در تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده و بیش از ۳۶۰ هزار نفر به عنوان مصدوم حوادث ترافیکی به پزشکی قانونی مراجعه کرده یا معرفی شدهاند.
تلفات تصادفات در سال ۱۳۹۷
تعداد کشتهشدگان تصادفات درون شهری ۴۲۷۶ نفر
تعداد کشتهشدگان تصادفات برون شهری ۱۱۰۲۹ نفر
تعداد کشتههای حوادث رانندگی در جادههای روستایی ۱۰۹۵ نفر
مجموع کشتهها ۱۷۱۸۳ نفر
۲۶۲۶۵۷ مرد مصدوم
۱۰۴۷۹۴ زن مصدوم
۳۶۷۴۵۱ جمع مصدومان حوادث جادهای
آنچه در ادامه میخوانیم
آمار تصادفات برون شهری ۱۳۹۷
در جادههای برون شهری در سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۱ هزار نفر کشته شدهاند. استانهای فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان و اصفهان بالاترین تعداد تلفات تصادفات برون شهری را در این سال داشتهاند.
متوسط کشوری تعداد کشتهشدگان تصادفات برای هر استان ۳۵۶ نفر است. بدین معنی که استان فارس نزدیک به ۳ برابر متوسط کشوری و استانهای سیستان و کرمان تا دو برابر متوسط کشوری، از تصادفات برون شهری رنج میبرند.
استانهای یزد، کهکیلویه و ایلام، سه استان با کمترین تعداد قربانیان حوادث رانندگی هستند.
آمار تصادفات ترافیکی درون شهری
استان تهران با ۹۱۷ کشته از تعداد کل ۴۲۷۶ نفر قربانیان حوادث رانندگی درون شهری در سال ۱۳۹۷، در صدر آمار ۳۱ استان کشور قرار دارد. خراسان رضوی با ۳۹۲ و استان اصفهان با ۳۷۷ نفر به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در آمار کشتهشدگان تصادفات درون شهری به خود اختصاص دادهاند.
متوسط تلفات حوادث ترافیکی خیابانهای شهری برای استانهای کشور ۱۳۸ نفر است. استان تهران بیش از ۶/۵ برابر متوسط کشوری و استانهای اصفهان و خراسان رضوی تا ۳ برابر متوسط کشوری تلفات داشتهاند.
استانهای چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و ایلام، کمترین تلفات تصادفات ترافیکی درون شهری را شامل میشوند. استانهای گیلان، آذربایجان غربی و مازندران به لحاظ آماری، عملکرد نزدیک به متوسط کشوری دارند.
مجموع کشتهشدگان تصادفات در سال ۱۳۹۸
۱۵ درصد کل قربانیان تصادفات جاده ای در سال ۱۳۹۷، مربوط به استانهای فارس و تهران است. استانهای اصفهان، خراسان رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان نیز ۲۵ درصد کل کشتهشدگان حوادث رانندگی را به خود اختصاص دادهاند.
این بدین معنی است که ۶ استان از ۳۱ استان، ۴۱ درصد کشتهشدگان تصادفات را در خود جای دادهاند. متوسط کشوری تلفات تصادفات ۵۵۴ نفر کشته به ازای هر استان است و عملکرد ۶ استان اول، نزدیک به ۲ برابر یا بیشتر از ۲ برابر این مقدار میباشد.
استانهای اردبیل، کهکیلویه و ایلام، کمترین میزان تلفات را به خود اختصاص دادهاند. استان مرکزی و آذربایجان غربی مقادیری نزدیک به متوسط کشوری دارند.
آمار مصدومان حوادث ترافیکی
نزدیک به ۳۷۰ هزار مصدوم حوادث رانندگی، رقم بسیار بالاییست. استان تهران با ۳۹ هزار مصدوم بیش از ۱۰ درصد مصدومان را به خود اختصاص داده و استانهای خراسان رضوی، اصفهان و فارس با اختلاف از استانهای دیگر، نزدیک به سه برابر متوسط کشوری مصدوم داشتهاند.
استانهای خراسان جنوبی، هرمزگان و ایلام، هریک با حدود ۴ هزار مصدوم در جایگاههای آخر این نمودار قرار دارند.
نسبت کشته به مصدوم در استانهای کشور
نسبت کشته به مصدوم نشان دهنده احتمال مرگ فردیست که در یک تصادف دچار جراحت شدهاست. تعداد زیادی از افراد بعد از سانحه، در صورتیکه در زمان مناسبی به بیمارستان منتقل شده یا تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرند، میتوانند به زندگی بازگردند.
متاسفانه احتمال بازگشت به زندگی برای استانهای محروم نسبت به دیگر استان ها کمتر است. استان سیستان و بلوچستان با ۱۳/۵ درصد، در جایگاه اول قرار دارد و نشان میدهد که افراد زیادی پس از مصدومیت در سانحه، جان خود را از دست میدهند.
همچنین درصد بالای این شاخص نشان دهنده شدت بالای تصادفات هم هست. یعنی بیشتر کشتهشدگان مربوط به تصادفات برون شهریست که از نظر سرعت و شدت تصادف، بسیار بالاتر از سطح شدت تصادفات درون شهریست.
دانلود آمار تصادفات جاده ای سال ۱۳۹۷
مرجع دادههای تحلیل شده توسط سایت ایمنی راه و حمل و نقل، دادههای پزشکی قانونی و سازمان راهداریست که از این لینک دادههای تصادفات درون شهری، برون شهری و مصدومان قابل دسترس هستند.
در سال ۱۳۹۷ در حوادث ترافیکی ۱۷۱۳۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
در سال ۱۳۹۷ بیش از ۳۶۰ هزار نفر به پزشکی قانونی به عنوان مصدوم تصادفات جادهای مراجعه کردهاند.
استانهای فارس، تهران و اصفهان بیشترین تعداد کشتهشدگان حوادث رانندگی را در سال ۱۳۹۷ داشتهاند.
دیگر آمارهای تصادفات