وضعیت جهانی ایمنی راه – گزارش سازمان بهداشت جهانی
انسان های فقیر در کشورهای فقیر آسیب های مرتبط با تلفات ایمنی راه که هم اکنون همه گیر شده است ، تحمل می کنند، حتی اگر آمارهای کلی جهانی از ثبات در تعداد کشته شدگان این تصادفات می گوید. در ادامه به گزارش وضعیت جهانی ایمنی راه می پردازیم.
گزارش ایمنی راه سازمان بهداشت جهانی
بر اساس سومین گزارش وضعیت جهانی ایمنی راه که توسط سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است، مالاوی، تایلند و تانزانیا بالاترین نرخ کشته های ترافیک جاده ای را دارند که بالای ۳۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. در مقابل کشورهای با بهترین عملکرد سوئد و انگلستان هستند که زیر ۳ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، تلفات دارند. کشور چین با ۲۶۰ هزار و هند با ۲۰۸ هزار نفر تلفات، بالاترین تعداد مطلق کشته شدگان را دارند. لیبی با بدترین عملکرد، جاده هایی دو برابر خطرناک تر از هر جای دیگری در جهان دارد و با ۷۳ کشته در ۱۰۰ هزار نفر بالاترین نرخ کشته ها را به خود اختصاص داده است. در این گزارش شواهد، واقعیت ها و نمونه های موفق ایمنی راه، همراه با نتیجه گیری از تحلیل داده های ۱۸۰ کشور جهان آمده است.
در سال حدود ۱/۲۵ میلیون نفر در جهان بر اثر تصادفات ترافیکی کشته می شوند. اما سازمان سلامت جهانی می گوید تعداد تلفات ترافیکی با وجود افزایش بی سابقه وسایل نقلیه، به ثبات رسیده است. در سه سال گذشته، ۷۹ کشور در تعداد مطلق تلفات تصادفات رانندگی کاهش داشته اند و در ۶۸ کشور آمار افزایش داشته است. کشورهایی که بهترین عملکرد را داشته اند، قانونگذاری و اعمال قانون را بهبود داده اند و وسایل نقلیه و جاده ها را امن تر کرده اند.
دکتر مارگارت چان، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی می گوید: ما در مسیر صحیح در حال حرکت هستیم. این گزارش نشان می دهد که استراتژی های ایمنی راه، حان افراد را حفظ می کند. با اینکه در یک دهه گذشته موفقیت های خوبی به دست آمده است، اما سرعت پیشرفت همچنان کند است. هدف تعیین شده کاهش ۵۰ درصدی تلفات و جراحات ترافیکی تا سال ۲۰۲۰ است که نیاز به تمرکز زیاد در توانایی دولت ها و سازمان های بین المللی برای اقدام دارد. چالش اصلی اکنون فراهم کردن فرصتی برای این کار است و تبدیل این ثبات به یک کاهش قابل توجه است.
این گزارش تاکید می کند که کاربران راه به طور ناعادلانه ای در سراسر جهان محافظت می شوند. خطر کشته شدن در یک تصادف ترافیکی هنوز به این بستگی دارد که افراد کجا زندگی می کنند و چگونه جابه جا می شوند. گپ بزرگی هنوز کشورهای پردرآمد را از کشورهای با درآمد کم و متوسط جدا می کند، چرا که ۹۰ درصد از کشته شدگان تصادفات ترافیکی در این کشورها رخ می دهد، د رحالیکه ۵۴ درصد وسایل نقلیه را در اختیار دارند. مخصوصا اروپا که کشورهای ثروتمند در آن هستند، کمترین نرخ کشته شدگان را دارد و آفریقا بیشترین نرخ را.
این گزارش همچنین تاکید می کند که ۱۰ کشور پرجمعیت جهان یعنی چین، هند، آمریکا، اندونزی، برزیل، پاکستان، نیجریه، بنگلادش و روسیه، ۴/۲ میلیارد نفر جمعیت دارند و ۵۶ درصد از کشته شدگان تصادفات ترافیکی (۷۰۳ هزار نفر) در این کشورها جان خود را از دست می دهند.
هیچ یک از این کشورها قوانینی در مورد هر ۵ فاکتور اصلی خطر ندارند. این قوانین شامل بستن کمربند ایمنی، جلوگیری از رانندگی در حین مستی، کنترل سرعت، اجباری بودن پوشیدن کلاه ایمنی برای موتور سواران و استفاده از صندلی مخصوص کودک در وسیله نقلیه می شود.
این گزارش پیشنهاد می دهد که اگر این کشورها این ۵ فاکتور را در قوانین خود لحاظ کنند و به مقدار کافی این قوانین را اعمال کنند، پتانسیل بالایی برای نجات جان انسان ها و کاهش تلفات جاده ای وجود خواهد داشت. به علاوه، این منجر به سرعت بیشتر در دسترسی به اهداف کاهش تلفات که در SDG آمده است، خواهد شد.
بعضی از کشورها اقداماتی برای ایمن تر کردن جاده ها انجام داده اند. اگرچه پیشرفت ها اندک است. در سه سال قبل از تهیه گزارش، از زمانی که دهه اقدام برای ایمنی آغاز شد، تنها ۱۷ کشور حداقل یکی از قوانین مرتبط با نمونه های موفق را اعمال می کردند.
در حال حاضر ۱۵۰ کشور، یک استراتژی ملی برای ایمنی حمل و نقل دارند که این استراتژی ها در بیشتر آن ها یعنی ۱۳۱ کشور، به طور کامل تامین مالی شده است. این نشان دهنده پیشرفت است. زیرا در سال ۲۰۱۰، ۱۳۹ کشور دارای استراتژی بودند که ۱۱۹ عدد از این استراتژی ها به طور کامل تامین مالی شده بود.
مایکل بلومبرگ، بنیانگزار بنیاد بشردوستانه بلومبرگ که تامین مالی گزارش را برعهده داشته است، می گوید: به دلیل قوانین قوی تر و زیرساخت های هوشمندتر، نزدیک به نیم میلیارد نفر در جهان، اکنون در مقابل تصادفات رانندگی بهتر حفاظت می شوند و ما این فرصت را داریم که کارهای بیشتری انجام دهیم، مخصوصا در زمینه اعمال قوانین. هر زندگی که در تصادف جاده ای از بین می رود، یک تراژدی قابل اجتناب است و این گزارش می تواند با کمک کردن به سیاست گزاران در متمرکز کردن تلاش هایشان در جایی که می توان تفاوت های قابل توجهی ایجاد کرد، از تلفات بیشتر جلوگیری کند.
دانلود گزارش از لینک زیر:
گزارش سازمان بهداشت جهانی از وضعیت ایمنی راه در جهان
مطالب مرتبط
دیگر گزارشات بین المللی
- گزارش سالانه فروم بین المللی حمل و نقل
- گزارش تصادفات اسکاتلند ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰
- گزارش جدید بهداشت جهانی در مورد ایمنی راه ۲۰۲۳
- گزارش وضعیت جهانی ایمنی راه ۲۰۱۸
- گزارش : بررسی روند ایمنی راه اتحادیه اروپا