دوره آنلاین آموزشی ایمنی راه و حمل و نقل جاده ای
آموزش ایمنی راه مقدماتی
چندسالیاست که به دلیل وضعیت ایمنی حملونقل جادهای کشور، مسئولان شهری و کشوری در رسانهها در مورد عوامل بروز سوانح رانندگی و راهکارهای جلوگیری از آن، صحبت میکنند. گاهی مناظرهای هم در این مورد برگزار میشود. جدا از فضای رسانهای، ما میخواهیم در دوره آموزشی ایمنی راه و حملونقل جادهای، از زاویه دیگری به مساله ایمنی راه بپردازیم تا مخاطبان پس از اتمام دوره با ابعاد مختلف ایمنی حملونقل جادهای آشنا شوند.
دوره آموزشی مقدماتی یکی از دورههای آموزشی ایمنی راه و حملونقل جادهای است که در آن به مسایل پایهای ایمنی راه پرداخته میشود.
محتوای دوره آموزشی ایمنی راه
این دوره آموزشی آنلاین را با یک مثال شروع میکنیم. این مثال مربوط به یک تصادف درون شهری است. این مثال کمک میکند تا با پیچیدگیهای مربوط به ایمنی حملونقل جادهای آشنا شویم.
پس از آن برای بررسی تاریخچه بررسی نقش عوامل انسانی در ایمنی حملونقل جادهای، ذرس یک را ارایه کردیم. اولین درسی که در آن به مباحث علمی مرتبط با ایمنی راه پرداخته میشود، این درس است و به همین دلیل آن را به عنوان درس اول انتخاب کرده ایم.
درس یک – نقش انسان در بروز سوانح رانندگی
بررسی ایمنی راه و عوامل آن از دیدگاه سیستمی یکی از نیازهای اصلی این دورهاست. مهماست که ماتریس هادون را خوب یاد گرفته شود تا بدانیم هیچ یک از موضوعات مرتبط با ایمنی حملونقل، اعم از عوامل انسانی، راه و وسیله نقلیه، مهمتر از بقیه نیست. بررسی سیستمی ایمنی راه در درس دو صورت گرفتهاست.
درس دو – مقدمهای بر ماتریس هادون
حالا که تاریخچهای از نقش عوامل انسانی در ایمنی راه را یاد گرفته ایم و دیدگاه سیستمی را در مورد ماتریس هادون میدانیم، میتوانیم کمی به چگونگی بروز سانحه ناشی از خطای انسانی بپردازیم. در حقیقت در چند درس بعدی به ویژگیها و محدودیتهای انسان در حین رانندگی میپردازیم و اینکه چگونه این ویژگیها بر ایمنی راه تاثیر میگذارد.
به همین منظور باید بدانیم که راننده در حین رانندگی باید به چه چیزهایی توجه داشته باشد. به عبارت دیگر ابعاد فعالیت رانندگی مورد بررسی قرار میگیرد.
در این درسها به ویژگ ها و محدودیتهای راننده از زوایای مختلف پرداخته میشود. محدودیت دید، محدودیت در پردازش اطلاعات و … . البته برای برخی از ما که اعتقاد داریم میتوانیم چندین کار را با یکدیگر انجام دهیم، شاید دلپذیر نباشد. تحقیقات علمی محدودیتهای شدید مغز انسان را نشان میدهند.
درس چهار – ویژگیها و محدودیتهای راننده – پردازش اطلاعات
درس پنج – ویژگیها و محدودیتهای راننده – انتظارات راننده
درس شش – ویژگیها و محدودیتهای راننده – دید
درس هفت – ویژگیها و محدودیتهای راننده – دید (۲)
درس هشت– ویژگیها و محدودیتهای راننده – دید (۳)
درس نه – ویژگیها و محدودیتهای راننده – دید (۴)
درس ده – ویژگیها و محدودیتهای راننده – زمان دریافت- واکنش
- دوره آنلاین آموزشی ایمنی راه و حمل و نقل جاده ای
- مثالی برای شروع دوره آموزشی ایمنی راه
- درس یک – نقش انسان در بروز سوانح رانندگی
- درس دو – مقدمه ای بر ماتریس هادون
- درس سه – مدل فعالیت رانندگی
- درس چهار- ویژگی ها و محدودیت های راننده – پردازش اطلاعات
- درس پنج – ویژگی ها و محدودیت های راننده – انتظارات راننده
- درس شش – ویژگی ها و محدودیت های راننده – دید (۱)
- درس هفت – ویژگی ها و محدودیت های راننده – دید پیرامونی
- درس هشت– ویژگی ها و محدودیت های راننده – جا به جایی در عمق
- درس نه – ویژگی ها و محدودیت های راننده – جستجوی دیداری
- درس ده – ویژگی ها و محدودیت های راننده – زمان دریافت- واکنش